Sunuş • Sayı 07


Psikoloji ve Toplum Bülteni’nin yedinci sayısıyla karşınızdayız!
*
Bültenin bu sayısında 2019 LGBTİ+ Onur Haftası’na özel bir dosya hazırladık. Bu dosyanın hazırlanmasında emeği geçen Özge Tuğçe Güdül, Doğa Eroğlu ve Umut Şah’a teşekkür ediyoruz.
*
Dosya kapsamında Yavuz Erten’in ve Kerem Dülger’in psikanaliz odaklı teorik yazılarının yanı sıra deneyim aktarımı içeren üç yazı daha var: Gizem Sertel’in, Öner Ceylan’ın ve (Doğa Eroğlu’nun çevirisiyle) Sandy Roffey’nin yazıları. Bu yazılarda anlatılan deneyimlerin her birinin gerek ruh sağlığı alanında çalışanlar/okuyanlar için gerekse alan dışından olanlar için çok anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu aktarımlarla ilişkili olarak, 2017’de TODAP tarafından yayımlanan “Psikologlar için LGBTİ’lerle Çalışma Kılavuzu”ndan da iki kısa yazıyı dosyaya ekledik.
*
Dosya kapsamındaki yazılar haricinde dört farklı yazı daha yer alıyor bu sayıda. “Kaybolan Bağlar: Depresyonun Gerçek Nedenleri ve Beklenmedik Çözümler” adlı kitabı Metis Yayınları tarafından bu yıl içerisinde Türkçe’ye çevrilen Johann Hari’nin “neoliberalizmin depresyon ile ilişkisi” hakkındaki yazısını Can Önalan bülten için çevirdi. Buna ek olarak Dilara Çavdar, Hüner Aydın ve Erdal Kozan’ın yazıları da bu sayıya ayrı ayrı renk kattılar.
*
Bültenin bu sayısına katkıda bulunan tüm yazarlara ve çevirmenlere teşekkür ediyoruz. Bültenin Kasım ayında yayımlanacak olan sekizinci sayısına yazı göndermek için son tarih 15 Ekim 2019’dur. Bültende yayımlanmasını istediğiniz yazılarınızı psikolojivetoplum@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Yazılarınızı göndermeden önce, yayın ilkelerimizi ve yazım kurallarını görmek için web sayfamızı incelemenizi tavsiye ederiz: www.psikolojivetoplum.todap.org

Bir sonraki sayıda görüşmek üzere…